Viseu

Asiel in Viseu

Sinds 2019 helpen wij een asiel in Viseu, Portugal. Dit asiel had hulp nodig, wegens overvolle kennels. Het is een groot asiel met ruim 100 kennels en een aantal kattenverblijven. Wij helpen dit asiel d.m.v. voerdonaties, ter adoptie stellen van honden en katten, het opknappen van de verblijven en nog veel meer. Zo hebben wij in 2021 zoveel mogelijk schaduwdoeken opgehangen, om het voor alle honden en medewerkers prettiger te maken in de hete Portugese zomers. Meer hierover kunt u in het nieuwsbericht over de werkvakantie in Portugal 2021 lezen. In 2022 zijn wij ook begonnen met het opzetten van een vrijwilligershuis. Vanaf de lente/zomer in 2022 kunnen er vrijwilligers naar Portugal om te helpen in het asiel bij de dagelijkse werkzaamheden.

Over het asiel

Het asiel is opgericht op 4 maart 1993. Vanaf dat moment is altijd het hoofddoel van het asiel geweest: het verbeteren van de omstandigheden en het welzijn van dieren. Het asiel redt verbannen katten en honden, straatdieren en dieren die aan de deur gedumpt worden. De dieren krijgen een gezondheidsbehandeling, waarin zij op bezoek moeten bij de dierenarts om nagekeken te worden, in bad zullen gaan en de nodige medicijnen krijgen. Ook worden de dieren ingeënt, ontvlooid en ontwormd. Het doel van het asiel is om deze dieren vervolgens een huisje te bieden. Dit is een doel die moeilijk te bereiken is voor hun. Het asiel heeft het zwaar, door de toenemende hoeveelheden verbannen dieren en het tekort aan financiële middelen (waardoor er ook niet veel personeel aangenomen kan worden, om voor de dieren te zorgen. Ondanks alle problemen, krijgen de dieren ontzettend veel liefde en zoveel mogelijk verzorging van de hardwerkende medewerkers. Het asiel heeft ongeveer 400 honden en katten, maar dit aantal verschilt per dag.

Hoe wij helpen

Wij helpen het asiel op verschillende manieren. Wij promoten hun dieren, zodat zij een huisje krijgen. Hier vragen wij een adoptievergoeding voor, wat de kosten die het asiel voor het dier maakt kan dekken.  Daarnaast doneren wij ook goederen (die wij van donateurs krijgen) aan het asiel. Denk hierbij aan voeding, snacks, ontworming, schaduwdoeken en nog veel meer. Daarnaast dragen wij ook bij aan dure operaties. Soms zijn er operaties nodig voor dieren, waarbij de kosten oplopen tot in de duizenden euro’s. D.m.v. donateurs kunnen wij hierin het asiel ondersteunen.

Daarnaast zijn wij in 2022 gestart met vrijwilligerswerk in het asiel. We hebben een vrijwilligershuis opgestart, waar mensen tegen een vergoeding kunnen verblijven, om in het asiel te werken (en zo de onderbezetting aan personeel te verhelpen). Wij hopen hiermee het werk voor de hardwerkende medewerkers te verlichten.

Wilt u helpen in het asiel?

Lijkt het u leuk om in het asiel te helpen, tussen honden en katten? Wilt u ons helpen het werk van de medewerkers te verlichten? Klik hier voor meer informatie.