Veelgestelde vragen

Vind je vraag

Een logisch gevolg van de werkzaamheden die we doen zijn de vele vragen die we krijgen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

Ik wil een dier adopteren. Wat moet ik doen?
Klik op deze link voor uitgebreide informatie over de adoptieprocedure.

De asielen in Nederland zitten vol! Waarom halen jullie dieren uit het buitenland?
Helaas zitten er ook in de Nederlandse asielen veel dieren. Helaas is het zo dat de ‘plaatsbare’ dieren altijd snel een nieuw huisje hebben gevonden. De dieren die in de asielen blijven zitten hebben vaak extra zorg nodig. Uiteraard zijn we er ook voor deze dieren! Het is echter zo dat we deze dieren maar op beperkte schaal kunnen helpen.

Ik hoor vaak dat de dieren uit het buitenland enge ziektes hebben. Klopt dit?
Nee! Natuurlijk is het zo dat er in het buitenland ziektes bestaan die we hier nog niet hebben. Voordat we dieren naar Nederland halen worden ze echter gecontroleerd op buitenlandse ziektes. Als een dier ziek is wordt het hiervoor behandeld voordat het naar Nederland komt. Ook worden de dieren volledig ingeënt voordat ze naar Nederland komen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u klikken op deze link.

Kunnen jullie het dierenprobleem niet beter ter plekke aanpakken?
Ook dat doen wij! Met donaties van goederen of geld zorgen we ervoor dat dierenleed ter plaatste ook wordt aangepakt. Ook gaan we populaties straatdieren in de hand houden door ze te steriliseren/castreren waardoor ze zich niet kunnen voortplanten.

Kan ik niet beter voor een rashond kiezen i.p.v. een straathond?
Nee, de meeste straathonden zijn juist honden met een sterk systeem waardoor ze minder vaak ziek zijn en langer leven. Natuurlijk is dit geen garantie. Veel mensen durven geen straathond te adopteren omdat ze dan niet weten hoe het karakter is. Ook daarvoor hoeft u niet bang te zijn! In Nederland hebben we een groot netwerk met opvanggezinnen. De dieren zullen hier meestal eerst belanden waardoor we een mooi profiel kunnen schetsen van de hond in kwestie. Hierdoor kunt u de keuze maken de hond al dan niet te nemen.

Kan ik een hond op proef krijgen?
Nee. Waarom niet? We moeten er niet aan denken dat we een dier keer op keer moeten verplaatsen omdat hij eerst op proef moet. U kunt de dieren bekijken bij het opvanggezin en de keuze maken of u het dier wilt adopteren of niet. U kunt zich uiteraard wel aanmelden als opvanggezin voor dieren! In dat geval vangt u tijdelijk dieren op totdat er een nieuw huisje voor ze gevonden wordt. Voor meer informatie hierover klikt u op deze link.

Heeft jullie stichting ook een dierenopvang voor als ik op vakantie ga?
U kunt ons altijd benaderen voor tijdelijke opvang. Eventuele verdiensten worden dan gebruikt om nog meer dieren te kunnen helpen!