Huisbezoeker

Wordt huisbezoeker

Wij doen voor ieder dier een huisbezoek. Ze verdienen een goed leven.

Niet iedere gezinssituatie is goed voor een bepaalde hond of kat. Door middel van huisbezoeken proberen we deze wel te vinden.

Wat doet een huisbezoeker?

De huisbezoeker inventariseert de leefsituatie, behoeften, wensen en mogelijkheden van de potentiële adoptanten of het potentiële opvanggezin. Tijdens het huisbezoek wordt een vaste vragenlijst ingevuld samen met het te bezoeken gezin. Aan de hand van deze ingevulde lijsten bepaalt de stichting de verdere voortgang over de plaatsing(en).

Wat vragen wij van een huisbezoeker?

Natuurlijk moet je het leuk vinden om met mensen om te gaan. Je hebt de gave om gemakkelijk met mensen te praten en snel hun vertrouwen te winnen. Vaak is het huisbezoek voor de adoptanten of het opvanggezin een spannende gebeurtenis. Zonder een leuk en open gesprek ga je waarschijnlijk met onvolledige informatie richting huis.Je moet niet bang of allergisch voor dieren zijn, want in veel van de gevallen zal je bij een huisbezoek meerdere dieren ontmoeten.Een huisbezoeker werkt, net als al onze medewerkers, op vrijwillige basis. Je moet dus graag je tijd steken in het meehelpen bij het creëren van een veilige, warme liefdevolle omgeving voor een dier.Basiskennis van honden en katten is geen must als huisbezoeker. De vragenlijsten zijn zo opgesteld dat wij uit de informatie, die je hebt verkregen na het volgen van onze richtlijnen, een goede conclusie kunnen trekken of een gezin geschikt is om een goede leefomgeving te bieden voor dieren.

Huisbezoeker worden?

Vind je het leuk om huisbezoeker te worden? Meld je dan aan via vrijwilliger@dierenbemiddelingeuropa.nl of neem contact met Wil Blaauw 0627416791