Zwerfkatten

Zwerfkatten in Nederland

Wij proberen in Nederland zoveel mogelijk te helpen met het verminderen van het aantal zwerfkatten. Volgens het NDG waren er in 2015 tussen de 135.000 en 1.200.000 zwerfkatten in Nederland. Dit aantal is in de jaren daarna nog gigantisch opgelopen.

hoe wij helpen

U kunt het bij ons melden, wanneer u zwerfkatten heeft gezien of misschien wel op uw locatie heeft. Maneges, boerderijen, vakantieparken, weilanden en nog veel meer plekken; allemaal voorbeelden van plekken waar gigantisch veel zwerfkatten kunnen lopen. Wij willen dit probleem graag aanpakken, d.m.v. vangprojecten. Indien u zich bij ons meld, plannen wij een project om met vangkooien de katten te komen vangen. De katten worden in opvang genomen en worden allemaal ontvlooid, ontwormd en ingeënt. Indien nodig, krijgen zij operaties en behandelingen. Als de katten minimaal 6 maanden oud zijn worden ze gecastreerd/gesteriliseerd. 

Vervolgens gaan wij de zwerfkatten proberen te socialiseren. De meeste zwerfkatten zijn natuurlijk nog niet sociaal, omdat zij niet gewend zijn aan mensen. Zodra de katten er klaar voor zijn, dan gaan zij ter adoptie en zoeken wij een huisje voor ze. Soms zitten er zwerfkatten tussen die niet sociaal meer gaan worden. Deze katten zullen wij alsnog helpen, door ze te castreren/steriliseren, in te enten, ontvlooien, ontwormen en te chippen. Vervolgens zetten wij deze weer uit (indien gewenst terug op de plek waar de kat gevangen is). Zo kan de desbetreffende kat gewoon verder in de natuur leven, maar kan deze geen kittens meer verwekken, waardoor deze kat niet meer kan bijdragen aan het groeiende zwerfkattenprobleem in Nederland.

Hoe u zich kunt aanmelden

Heeft u een boerderij, manege, vakantiepark of iets vergelijkbaars? Of heeft u een kolonie zwerfkatten ontdekt in uw buurt? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0625440048. Wij kunnen dan met u gaan kijken wat wij kunnen betekenen en zullen, indien mogelijk, een vangproject plannen.