Vrijwilligershuis

Portugal

In 2022 zijn wij een vrijwilligershuis opgestart in Viseu, Portugal. De bedoeling hierachter is dat het werk voor het personeel in het asiel draaglijker wordt. Het asiel kampt met een personeelstekort, waardoor zij het zwaar hebben om dagelijkse werkzaamheden, zoals voeren, kennels schoonmaken etc., af te krijgen. Hierdoor zijn de extra werkzaamheden, zoals een hond trimmen, een knuffelmoment met een hond nemen, het socialiseren van de katten en meer, niet haalbaar. Wij hopen dat u ons hier een handje mee wilt helpen, zodat de dieren in het asiel net dat stukje verzorging en aandacht extra krijgen.

Ook studenten dierverzorging en diergeneeskunde alsmede dierenartsen zijn van harte welkom. Op het gebied van geneeskunde en verzorging kan het asiel namelijk ook een hoop hulp gebruiken. 

Je betaalt voor je eigen transport naar het vrijwilligershuis en voor de (goedkope) accommodatie en zorgt, op ontbijt na, voor je eigen eten. Een kamer in het vrijwilligershuis kunnen wij voor u aanbieden voor 20 euro per dag per persoon of voor 150 euro per week per persoon. Ontbijt is hierbij inbegrepen, lunch en avondeten is op eigen kosten en eigen gelegenheid. Er is de mogelijkheid om in het vrijwilligershuis te koken. Er staat een auto bij het vrijwilligershuis, waarmee je naar het asiel kunt rijden. Het verblijf dient minimaal 4 dagen te zijn. De minimale vereiste leeftijd is 12 jaar oud. Vrijwilligers onder de 18 jaar dienen altijd een ouder en/of begeleider mee te brengen.

Foto’s vrijwilligershuis

COVID-19 pandemie

Tijdens de huidige pandemie gelden er voor elk land verschillende regels. Kijk hieronder voor de regels en het reisadvies in Portugal en voor de regels m.b.t. de terugreis naar Nederland.

Reisadvies Portugal

Klik hier om het reisadvies en de maatregelen in Portugal te bekijken.

Terugreis naar Nederland

Ook in Nederland gelden er regels tijdens de COVID-19 pandemie m.b.t. reizen. Klik hier voor meer informatie.

Vrijwilligershuis Portugal

Komt u ons ook helpen met de werkzaamheden in het asiel?