Vrijwilligershuis

Portugal

Vrijwilligershuis  Portugal

In 2022 zijn wij een vrijwilligershuis opgestart in Viseu, Portugal. De bedoeling hierachter is dat het werk voor het personeel in het asiel draaglijker wordt. Het asiel kampt met een personeelstekort, waardoor zij het zwaar hebben om dagelijkse werkzaamheden, zoals voeren, kennels schoonmaken etc., af te krijgen. Hierdoor zijn de extra werkzaamheden, zoals een hond trimmen, een knuffelmoment met een hond nemen, het socialiseren van de katten en meer, niet haalbaar. Wij hopen dat u ons hier een handje mee wilt helpen, zodat de dieren in het asiel net dat stukje verzorging en aandacht extra krijgen.

Ook studenten dierverzorging en diergeneeskunde alsmede dierenartsen zijn van harte welkom. Op het gebied van geneeskunde en verzorging kan het asiel namelijk ook een hoop hulp gebruiken.

Je betaalt voor je eigen transport naar het vrijwilligershuis en voor de (goedkope) accommodatie en zorgt, op ontbijt na, voor je eigen eten. Een kamer in het vrijwilligershuis kunnen wij voor u aanbieden voor 20 euro per dag per persoon of voor 150 euro per week per persoon. Ontbijt is hierbij inbegrepen, lunch en avondeten is op eigen kosten en eigen gelegenheid. Er is de mogelijkheid om in het vrijwilligershuis te koken. Er staat een auto bij het vrijwilligershuis, waarmee je naar het asiel kunt rijden. Het verblijf dient minimaal 4 dagen te zijn. De minimale vereiste leeftijd is 12 jaar oud. Vrijwilligers onder de 18 jaar dienen altijd een ouder en/of begeleider mee te brengen.

Foto’s asiel

Foto’s vrijwilligershuis

Vrijwilligershuis Portugal

Komt u ons ook helpen met de werkzaamheden in het asiel?

Tarief per dag

Per persoon

25/per dag
Inclusief ontbijt en overnachting
Gedeelde badkamer
Minimaal verblijf van 4 dagen
Minimaal vereiste leeftijd: 12 jaar

Tarief per week

Per persoon

150/per week
Inclusief ontbijt en overnachting
Gedeelde badkamer
Minimaal vereiste leeftijd: 12 jaar
Meld je hier aan


  Ervaringen Vrijwilligers

  297283055_166547789265846_3474385677586199556_n
  Op 2 juli zijn mijn beste vriendin Kim en ik aangekomen bij het vrijwilligershuis in Portugal. We werden hier enorm hartelijk ontvangen door Sandra en Wil en zouden een weekje blijven logeren en meehelpen met de honden in het asiel en de kittens in het vrijwilligershuis. We hebben ons geen seconde verveeld. In de voormiddag gingen we naar het asiel om daar de hondenverblijven schoon te maken en de honden te vertroetelen en hun vacht te verzorgen. In de namiddag gingen we terug naar het vrijwilligershuis om daar de kittens te voorzien van de nodige verzorging, foto's te maken voor promotie, socialiseren en te flessen... De week is voorbij gevlogen en voor we het wisten keken we terug op een week vol emotie. We hebben gehuild om de aantallen dieren die zoveel liefde en aandacht verdienen maar toch in een asiel zitten, kitten die we helaas niet konden redden en ons boos gemaakt om het disrespect dat sommige mensen hebben voor dieren. Maar we hebben ook enorm veel gelachen met de kittens van de babykamer die telkens ontsnapten omdat we niet snel genoeg waren, genoten van de blije hondensnuitjes die we zagen als we de verblijven binnenstapten en gesmuld van de geweldige kookkunst van Wil, onze gastvrouw van de week. Kortom: het was een fantastische week en ik ga volgend jaar sowieso weer terug!! Hopelijk willen meer mensen vrijwilliger worden, alle extra hulp is meer dan welkom.
  Kim & Stefanie
  286786930_152690793984879_2384184360912279723_n
  Hallo iedereen! Mijn naam is Caroline en eind mei 2022 kreeg ik de kans om een week mee te draaien in Portugal binnen de organisatie SDE. Om eerlijk te zijn is het een uitdaging om hier maar een kort stukje over te schrijven, want: WAT EEN ERVARING! Maar ik doe mijn best ☺ Zo begon mijn dag steeds met het knuffelen van de kittens en honden in het vrijwilligershuis, vervolgd door een héérlijk ontbijt dat werd klaargemaakt door Sandra. Hierna reed ik met de auto van de organisatie door naar het asiel. Stiekem: op voorhand had ik wat schrik om in een vreemd land te rijden aangezien ik geen ervaren chauffeur ben en eerlijk gezegd…. Ik ben misschien nog steeds niet de beste chauffeur (we laten die details achterwege 😉 ), maar de wegen naar het asiel zijn super rustig en geven zelfs een onzekere chauffeur leuke kriebels om te rijden. Een dag in het asiel verliep steeds anders. Zo heb ik geholpen bij het schoonmaken van de kennels van de honden, het reinigen van het kattenverblijf, het ontvangen van nieuwe dieren, foto’ s nemen van de puppy’s, knuffelen met de dieren, enz.. Deze werkdag werd steeds onderbroken door een lekkere lunch voorzien door Anna, de eigenaresse van het asiel. Tijdens de dag leerde ik ook de andere werknemers binnen het asiel kennen en deelde we leuke ervaringen. Rond de vroege avond reed ik terug naar het huis en nam ik af en toe enkele kittens mee, waarna er een heerlijk avondmaal en leuke babbel op mij te wachten stonden. Indien het mooi weer was, trok ik het stadje Viseu nog even in om wat lokale cultuur op te doen. Kort samengevat heb ik heel veel bijgeleerd. Zo leerde ik bij over kittens en de risico’s die ze lopen tijdens hun eerste levensweken, maar ook puppy’s en hun mogelijke uitdagingen zoals de ziekte Parvo. Ik leerde over de verzorging van de dieren, het voederen en wat er allemaal achter de schermen gebeurt door de vrijwilligers die deze dieren aan een betere (of eerste) thuis willen helpen. Ik leerde persoonlijke obstakels overwinnen zoals het autorijden in een vreemd land, maar prachtige ervaringen ontdekken zoals kittens van elke dagen/weken de fles te geven (gouden ervaring). Ik heb mogen ontdekken wat mij wel ligt en wat mij minder ligt en hoe ik deze interesses in de toekomst meer kan inzetten binnen de werking. Ik heb geleerd dat ik als individu veel kan betekenen binnen deze stichting. Een stichting die jou ontvangt als één van hen en jou de nodige ondersteuning biedt binnen dit traject. Bedankt iedereen. Bedankt Sandra, bedankt Anna, bedankt Isabelle en de andere werknemers. Bedankt aan de vrijwilligers die ik zelfs niet heb gezien, maar zoveel doen om deze werking te laten draaien. Bedankt aan alle fantastische dieren die ik heb mogen ontmoeten! Ps ik hoop dat vele mensen zich ook zullen aanmelden want er is echt hulp nodig
  Caroline