Iaşi

Hulp in Iaşi

Sinds 2018 helpen wij nu ook in Roemenië. Wij helpen een asiel in de plaats Iasi. Daarnaast helpen wij ook onze contactpersoon bij het asiel: Oana. Zij doet buiten het asiel ook enorm veel om de straatdieren in Roemenië te helpen.

Over het asiel

Het asiel is rond 2006/2007 opgericht door de gemeente om het zwerfdieren probleem in Roemenië tegen te gaan. Rond 2014 vingen zij ongeveer 350 honden op. Later dat jaar zijn zij verplaatst naar een andere locatie. Dit was een locatie die speciaal hiervoor gemaakt was. In 2018 zijn wij gevraagd om het asiel te helpen met het plaatsen van dieren. Er zaten op dat moment 1.000 tot 1.200 honden in het asiel. Dit aantal loopt nog steeds op. De kennels zitten overvol. 

Over Oana

Oana is vanaf zij geboren is opgegroeid met honden en katten. Dit zit er in haar familie al een paar generaties in. Wanneer zij opgroeide, kwam haar moeder vaak met straathonden en straatkatten thuis. Op een gegeven moment hadden ze in een appartementje 14 katten en 3 honden in opvang. Vanaf 2010 is Oana begonnen met het promoten van honden en katten via internet, in de hoop dat zij een gouden mandje zouden vinden.

In 2014 is zij samen met haar moeder begonnen als vrijwilliger in een asiel. Het asiel ving op dat moment 350 honden op. Later in 2014 verhuisde het asiel naar een nieuwe locatie, die er speciaal voor was ontworpen. Het gaat om het hierboven beschreven asiel.

In 2014 begon Oana een lokale Facebook groep, waar lokaal mensen die in dezelfde situatie als haar zaten, honden en katten kon promoten voor adoptie. Zo hoopte zij bij te dragen aan het zwerfdierenprobleem.

In 2015 is Oana begonnen met een event op een markt, waar mensen die honden en katten hadden gered, ze konden aanbieden en mensen met interesse in een hond konden komen kijken. Dit werd een groot succes, maar inmiddels is Oana hiermee gestopt, wegens tijdtekort. 

Op dit moment vangt Oana, samen met haar man, nog steeds veel dieren op, in haar eigen huis. Haar tante en haar moeder doen dit ook. Gezamenlijk hebben zij op dit moment ongeveer 60 honden in opvang. Oana gaat elke ochtend en avond de straat op om de dieren te voeden en om dakloze mensen met huisdieren voeding aan te bieden voor hun huisdier. 

 

Hoe wij helpen

Wij helpen het asiel en Oana op verschillende manieren. Wij promoten hun dieren, zodat zij een huisje krijgen. Hier vragen wij een adoptievergoeding voor, wat de kosten die het asiel en Oana voor het dier maakt kan dekken.  Daarnaast doneren wij ook goederen (die wij van donateurs krijgen) aan het asiel en Oana. Denk hierbij aan voeding, snacks, ontworming en nog veel meer. Daarnaast dragen wij ook bij aan dure operaties. Soms zijn er operaties nodig voor dieren, waarbij de kosten oplopen tot in de duizenden euro’s. D.m.v. donateurs kunnen wij hierin het asiel en Oana ondersteunen.

Wilt u oana helpen?

Doneer dan nu, zodat wij het Oana en het asiel nog meer kunnen ondersteunen op basis van goederen en financiële ondersteuning.