Einde werkvakantie Portugal

Een week geleden begon de werkvakantie in het asiel in Portugal. Kimberly, Jimmy, Cora, Amy, Cathy, Rob, Davy, Joke, Isa, Rick, Lisa, Yasmin, Helma, Jessica, Cindy, Sandra en een Portugese vrijwilliger (Tiago) hebben een week lang gewerkt als bikkels om het verschil te maken voor al die honden en katten in het Portugese asiel.

Een deel van de groep is vanaf Schiphol naar Portugal gevlogen en de rest is met de auto gekomen. De reis ging gepaard met een hoop pech. Eén van de auto’s kampte onderweg met een kapotte koppeling en beide auto’s kregen te kampen met inbraak tijdens een overnachting in een hotel. Veel bagage, allerlei elektronische apparaten en de laptop van de stichting zijn allemaal verdwenen. Dit hield ons echter niet van de wijs, we zijn na wat nodige reparaties aan de auto en na het aangifte doen bij de politie en uiteindelijk nog gevonden spullen uitzoeken doorgereden naar Portugal.

Eenmaal in Portugal aangekomen kreeg de groep eerst een rondleiding en zijn we daarna voornamelijk begonnen met het ophangen van schaduwdoeken en het schoonmaken van de verblijven. Er hangen al gigantisch veel schaduwdoeken, wat het voor de honden aangenamer maakt, maar ook voor de hardwerkende medewerkers in het asiel, en er is ook super veel schoongemaakt.

Een aantal dagen later zijn we begonnen met het verven van hondenverblijven, het kattenverblijf, hondenhokken, de operatiekamer en nog meer plekken. Ook is de kantine netjes opgeruimd en mooi ingericht. Wij hebben ook gezorgd voor de nodige vernieuwing van koelkasten, vriezers en voorraadkast. Deze werkten niet meer goed of vielen bijna om.

Uiteindelijk hebben wij ook nog veel honden gekamd, geborsteld, geknuffeld en beoordeeld of zij ter adoptie kunnen.

Met z’n allen hebben we heel hard gewerkt om dit allemaal waar te maken. Met dank aan de vele donaties, vele sponsoringen en het gigantische harde werk van de vrijwilligers is er gigantisch veel af gekomen.

Uiteraard is niet het hele asiel af. Wij hebben nog meer schaduwdoeken nodig, er zullen nog meer verblijven geverfd moeten worden, er moet flink wat hekwerk vervangen worden en de riolering moet verbeterd worden. Uiteraard zijn er nog veel meer klussen hard nodig.

De volgende keer zullen wij een vakmanteam meenemen om ons op bovenstaande specialistische onderhoudstaken te kunnen focussen.

Hiervoor zijn nog steeds alle sponsoringen en donaties welkom. Ook zijn wij op zoek naar vakmensen die eventueel kunnen helpen met alle bovenstaande taken en eventueel andere klussen, zoals verven en het renoveren van beton.

Houdt voor meer informatie voor een volgende werkvakantie naar Portugal onze website en Facebook in de gaten. Wilt u er nu al meer over weten of denkt u ons te kunnen helpen? Neem dan contact op met Sandra (0611133421).

Voor nu willen wij alle donateurs, sponsors en de hardwerkende vrijwilligers gigantisch bedanken. Zonder jullie hulp hadden wij dit niet waar kunnen maken!

Bent u benieuwd naar de foto’s? Neem dan een kijkje onder het kopje Foto’s > Werkvakantie Portugal 2021.