Projecten

Als u onze site al goed heeft bekeken heeft u waarschijnlijk de indruk gekeken dat we een organisatie zijn die dieren uit het buitenland halen en hier herplaatsen. Uiteraard is dit een van onze voornaamste doelen maar er is meer. Voorbeelden van andere dingen die we doen:

-We zamelen goederen in voor organisaties die dat nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan voer en dekens.
-Waar nodig proberen we populaties straatdieren in toom te houden om overlast te voorkomen of te genezen. Dit is mogelijk door de dieren te vangen en te herplaatsen. Sommige dieren zijn en blijven echter straatdieren. Dan zorgen we er (vaak) voor dat ze gesteriliseerd of gecastreerd worden.
-We gaan ons inzetten om ook zo veel mogelijk dieren uit de Nederlandse asielen te herplaatsen in een fijn gezin.

 

Project 1: Busi, het redden van haar pootje

pup 5 marinabusi  We kregen een noodkreet van asiel Friends over pup Busi.

Busi is een pup uit de Oekraïne, ze heeft daar haar pootje gebroken. De artsen daar hebben op een gruwelijke manier haar pootje proberen te redden.
Toen onze dierenarts de foto van haar zag, heeft ze ons verzocht om Busi zo snel mogelijk naar Nederland te laten komen om te kijken of we haar konden helpen om haar pootje op de juiste manier te herstellen.

Zondag 1 maart is Busi aangekomen in Nederland en opgevangen in haar opvanggezin.

busi 2Maandag is ze direct naar de dierenarts gebracht om haar pootje te onderzoeken. Na het maken van de röntgen foto’s heeft de arts echter moeten beslissen dat het met
het pootje van Busi echt mis was en dat
de ijzeren pinnen er zo snel mogelijk uit moesten.

Dinsdag zijn de pinnen uit haar pootje verwijderd en heeft de dierenarts daarna de nieuwe foto’s bekeken en heeft ze moet besluiten haar pootje te moeten amputeren. Ze heeft even een nachtje bij de dierenarts geslapen.

 

busi 3

Woensdagochtend is Busi haar pootje geamputeerd en nu moet de kleine meid gaan herstellen.

Morgen mag ze weer lekker naar haar opvanggezin.

Busi gaat de komende weken heerlijk herstellen in haar opvanggezin en we hopen dat er daarna een gezinnetje komt dat haar wilt adopteren

De kosten voor Busi zijn natuurlijk erg hoog dus we zijn op zoek naar mensen die willen doneren.

 

busi 5Wilt u helpen dan kunt u doneren op het volgende rekeningnummer NL33 INGB 0006 8011 63 graag onder vermelding van “operatie Busi”

 

We wensen Busi heel veel geluk en liefde en gaan duimen op een voorspoedig herstel.