Hongarije

Ingrid Zaalberg

In het zuiden van Hongarije woont Ingrid Zaalberg samen met haar man Peter. Ingrid is een natuur- en dierenliefhebster in hart en nieren. Jarenlang heeft ze een eigen hondentrimsalon gehad en is ze actief geweest op internationale hondenshows.

Nu is ze aan het genieten van de rust, de tuin, de paarden en kippen en op kleine schaal hulp en opvang geven aan in de steek gelaten en verwaarloosde honden. Deze honden vinden ze zelf regelmatig op straat. Dit is ellende waarvoor ze de ogen niet kunnen sluiten.

Helaas zijn de mogelijkheden zeer beperkt, met 9 honden in huis is het echt wel vol. In de schuur zijn twee kennels en buiten heeft ze ook een ren. Deze heeft ze om de honden, gered uit het dodingsstation, een tijdelijk onderkomen te geven.

Ze helpen als vrijwilliger in een zogenaamd dodingsstation. Daar zitten honden die door een hondenvanger worden binnengebracht en binnen 14 dagen worden afgemaakt. Gelukkig zijn er stichtingen die zich het lot van de dieren aantrekken en actief helpen om nieuwe bazen voor deze dieren te vinden. Ingrid vangt regelmatig honden op die daar vandaan komen en al wel een nieuw baasje hebben maar nog een tijdje moeten wachten op transport.

Omdat het zwerfhonden-probleem in Hongarije groot is vinden ze regelmatig een hond op straat of  zit er eentje voor hun hek. Domweg uit de auto gezet door mensen die absoluut geen gevoel voor hun hond hebben. Die mensen denken dat het dier zich wel zal redden of dat iemand anders er wel voor kan zorgen.