Krummel

 

 

 

 Adoptiekosten: € 375,-

 

 

Geslacht:
Reu
Geschatte geboortedatum:
Juni 2021
Ras:
Kruising
Gesteriliseerd/gecastreerd:
Ja
Verwachte schofthoogte:
45 centimeter
Ouders bekend:
Kaya
Land herkomst:
Roemenië
Kan met katten:
Ja
Kan met kinderen:
Ja
Kan met soortgenoten:
Ja

Verhaal Krummel:
Krummel is een lieve reu uit Roemenië. Hij zat samen met zijn moeder Kaya in het asiel. Vervolgens is hij naar Nederland gekomen en geadopteerd, maar is helaas teruggekomen van adoptie, omdat hij een bijtertje was.

Toen hij eenmaal bij ons in opvang was merkten wij al heel snel dat dit bijtgedrag onderliggende medische redenen had. Hierom zijn wij naar de dierenarts gegaan. Hier bleek dat zijn darmen vol met plastic en elastiekjes zaten en dat hij ook nog is patella luxatie had. Met laxeermiddel hebben wij zijn darmen kunnen legen. Voor de patella luxatie kreeg hij spieropbouwers.

Na 5 dagen schreeuwde hij bij het gastgezin de hele boel bij elkaar van de pijn. Hierom zijn wij opnieuw naar de dierenarts gegaan. Zijn darmen bleken volledig leeg, dus dit was in orde. Op foto’s was niks te vinden. De dierenarts had pijnstillers voorgeschreven, maar dit verminderde de pijn en het geschreeuw niet. Na overleg besloot de dierenarts om Krummel open te maken om te kijken of er iets over het hoofd is gezien. Het enige wat gevonden werd was 1 teelbal in de lies. Deze is gelijk verwijderd. De arts gaf aan dat dit echter de pijn niet kon verklaren. 

Vervolgens ging Krummel weer aan de zware pijnstilling. Na 2 dagen leek de pijn zo goed als weg en was Krummel weer een vrolijke jongen. Na 2 weken begon hij weer te schreeuwen, maar wilde hij ook niet meer lopen. Dit kwam door de patella luxatie. Hierom is hij aan zijn knieën geopereerd. Op dit moment herstelt Krummel hiervan. Het herstel nadert zijn einde.

Inmiddels is hij wel weer heerlijk vrolijk en speels, ookal mag hij niet teveel spelen wegens zijn herstel. Krummel heeft een baasje nodig die graag met hem speelt en graag wandelingen maakt (de lange wandelingen uiteraard pas indien hij hersteld is). Hij kan goed alleen zijn en kan ook goed met andere honden, katten en kinderen. 

Wilt u reserveren? Bel ons telefoonteam:

Cindy

Medisch / gedrag

0611112119
Alle dagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00

Cora

Telefoonteam

0613456000
Maandag, woensdag,  donderdag, zaterdag & zondag bereikbaar van 10:00 tot 22:00

Cathy

Telefoonteam

0646115355
Alle dagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00

Diana

Telefoonteam

0649901911
Maandag, woensdag t/m zondag bereikbaar van 10:00 tot 22:00

Jessica

Telefoonteam

0610127385
Alle dagen bereikbaar van 10:00 tot 22:00