Transport

De wijze van transport van de dieren vanuit de verschillende landen in Europa vindt op diverse manieren plaats.

Vanuit Spanje en Griekenland worden veel dieren vervoerd per vliegtuig. Mensen die regelmatig vanuit Spanje of Griekenland naar Nederland vliegen kunnen zich aanmelden als vluchtbegeleider (zie elders op onze site).

Maar er worden ook dieren vervoerd per auto. Vanuit  Malaga en Salamanca rijden regelmatig mensen naar Nederland en nemen dan dieren mee in hun auto. Ook rijdt er regelmatig iemand vanuit Nederland richting Spanje om dieren op te halen. Dit gebeurt tot nu toe met een privéauto.

Wij zijn op zoek naar mensen die af en toe met hun auto naar Spanje zouden willen rijden om dieren op te halen. U dient dan wel in het bezit te zijn van minimaal een middenklasser stationwagen of een bestelauto.

Ook zoeken wij mensen die mee willen rijden met onze eigen chauffeur. Het liefst dient u in bezit te zijn van een rijbewijs en te beschikken over een behoorlijke rijervaring . De afstand naar ons adres waar wij de dieren halen bedraagt 1780 km en deze afstand wordt in een keer gereden (ongeveer 19 – 22 uur). Ook de terugweg wordt op deze manier afgelegd.

Bent u niet in het bezit van een rijbewijs en ziet u niet op tegen de lange autorit, dan kunt u zich ook opgeven als bijrijder.

Voor verdere informatie kunt u mailen naar transport@dierenbemiddelingeuropa.nl