Spanje

 

We ondersteunen El HOCICO, FUNDACION LUNA en Fundacion SENDA NATHUR. Zij doen hun uiterste best om zoveel mogelijk dieren te helpen. Ze doen dit ieder op hun eigen manier en met hun eigen middelen.

EL HOCICO is een vereniging die ontstaan is om alle dieren uit het dodingsstation in de provincie Salamanca te halen. El Hocico heeft een priveopvang bij mensen met een groot terrein, waar de paardestallen om zijn gebouwd tot hondenverblijven. Maar de meeste van hun dieren verblijven in een opvanggezin.

FUNDACION LUNA is een stichting die opgericht is door ex vrijwilligers van het oude asiel. Ze hebben eerst een oud huis gehuurd , waar ze de dieren hadden. Maar nu hebben ze een nieuw asiel gebouwd. Ze hebben veel vrijwilligers, hebben veel dieren waarvan ook in een opvanggezin zitten.

FUNDACION SENDA NATHUR is een stichting die de dieren in pleeggezinnen heeft en die gebruikt maakt van een pension waar stichtingen tegen een laag tarief gebruik van kunnen maken. Sinds kort ondersteunen we ook hen. Zij halen nu dieren uit de voormalige perrera die zich nu protectora noemt.( Hij laat nu minder snel inslapen) Onze ondersteuning in Spanje bestaat uit het beschikbaar stellen van faciliteiten in Spanje en het plaatsen van dieren in Nederland. Een paar jaar geleden zijn we begonnen met een “punto de adopcion¨ op een vaste locatie, waar dieren van de stichtingen gepromoot konden worden. We hebben nu een mobiel “punto de adopcion”, in een dierenartsenkliniek en willen dit verder uitbouwen naar andere locaties.