Vluchtbegeleider

Vluchtbegeleider zijn, het kost je niks en terwijl jij nog na geniet van uw zonnige vakantie, zakenreis of familiebezoek, help je een dier een Zonnige Toekomst tegemoet!

Als jij je opgeeft als vrijwillig vluchtbegeleider doen wij de rest.

Vluchtbegeleider zijn is met recht: KLEINE MOEITE, GROOT GEBAAR!

Als je reist met het vliegtuig, kan je je opgeven om tijdens jouw reis vluchtbegeleider te zijn voor een dier. Na jouw aanmelding zorgen wij ervoor dat het dier klaar is voor de reis op het traject waarop je vliegt, om samen met jou mee terug te vliegen naar Nederland, België of Duitsland.

Wij boeken de vlucht voor het dier, meestal een hond of kat, zorgen voor de nodige vaccinaties, gezondheidsverklaring en chip en zorgen dat het dier gezond is en voorzien van een geldig paspoort. Vrijwilligers van onze organisatie brengen het dier naar het vliegveld in een geschikte, toegestane transport box. Zij helpen met het inchecken van het dier op de luchthaven. Hierna helpen de vrijwilligers jou om het dier door de douane heen te krijgen. Uiteraard nemen wij alle kosten die gemaakt worden voor het dier, voor onze rekening.

Als je arriveert op het vliegveld van jouw eindbestemming brengen medewerkers van de luchthaven het dier/de dieren naar de plaats waar je ook jouw koffers ophaalt. Je verzamelt dier(en) en koffer(s) en gaat van de bagage-hal door de douane naar de aankomsthal. In de aankomsthal wordt jij verwelkomd door vrijwilligers van de organisatie. Soms zijn ook de nieuwe “ouders” van het dier al op de luchthaven. Uiteraard zijn ook deze mensen u dan erg dankbaar. Door u was het per slot van rekening mogelijk dat het dier naar ze toe kwam! De vrijwilligers van onze organisatie nemen het vanaf hier weer van je over en zorgen dat het dier naar zijn nieuwe huis of opvangadres wordt gebracht.

Je ziet: alles wordt geregeld. Het kost je minimale moeite en geen geld. Jouw inzet maakt echter een wereld van verschil voor mens en dier! U biedt het dier een nieuw leven en de mensen een trouwe vriend!

Je kunt niet alle dieren redden maar… één red je er met gemak!

Aanmelden?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar transport@dierenbemiddelingeuropa.nl of door contact met ons op te nemen via het contactformulier.